Lång kväll för mig själv!

 2011-12-30    18:45:28   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Elias ligger nu och sover. Tidigt jag vet, han har inte sovit någon middag idag så jag hade inte hjärta att hålla honom uppe längre när han va så rakans trött. Tog ungefär 2 min så var han total däckad. =)
Idag rök håret på honom oxå (kan ses på bilder neranför som är mmsade in). Super skönt tycker jag, och han ser inte lägre ut som någon dalmas utan han ser verkligen ut som en liten kille =). Jag har alltid klippt honom för han och det blir inte direkt snyggt kan jag lova. Ojämt så det heter duga, haha! Det är inte lätt att klippa en liten människa som vägrar sitta still. Men nu har det rätt så jämt och jag är nöjd =) Tack Thomas för hjälpen!
Jag ska ta och titta på the vampire diaries och sen är jag faktiskt ärligt utan att ni skrattar åt mig ;) sugen på att titta på Mary Poppins haha. Sugen på något gott är jag med, och inget gott finns här hemma. Varför är det alltid så? Jäkla frustrerande anser jag.
Imorgon är det nyår om någon missat det. Vi ska spedera den ihop med inga mindre en våra underbara vänner Elin och Elias! Ska bli mycket trevligt! Vi ska äta tacos och dricka en massa cola, slå det ni som ska ut och festa och må dåligt dagen efter ;) haha!
Nej ska faktiskt ta och kika i kylen om det möjligt skulle kunna landat något gott där medans jag suttit här, man kan alltid önska!

Sötnisse min, nyklippt och fin!

 2011-12-30    17:22:04   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-95875008 (MMS)

Sötnisse min, nyklippt och fin!

Thomas klipper Elias :-)

 2011-12-30    17:00:56   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-50513030 (MMS)

Thomas klipper Elias :-)

Mosad potatis med sås är grejer det! Så go...

 2011-12-30    11:13:02   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-19371468 (MMS)

Mosad potatis med sås är grejer det! Så gott att gaffeln åkte på golvet och man tog värsta lassen med händerna, för det går ju fortast så ;-)

Mys framför bumbibjörnarna.

 2011-12-30    11:11:12   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-16261501 (MMS)

Mys framför bumbibjörnarna.

Kaos i hemmet

 2011-12-29    21:28:47   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Dålig skriftlig uppdatering från mig den sista tiden. Som ni kanske sett har jag bara mmsat in bilder då vi haft fullt upp. Vilket ni säkert förstår med tanke på jultider och allt som här där till.
Julen firade vi uppe hos moster och det var minst sagt trevligt. Både jag och Elias fick en massa fint! Det tackar och bockar vi givetvis för. Elias skötte sig fint trotts att det vart väldigt sen för honom 2 dagar i rad, men har man världens bästa son så har man =)
Efter alla julklappar har det blivit kaos här hemma. Elias som redan hade ett överfullt rum med leksaker har nu ännu mer. Mitt stora problem är nu att allt ska få plats. Jag måste sätta mig och rensa ut sånt som han inte längre leker med. Ska ta bort dom flesta gosedjuren oxå, han har en hel drös och är totalt ointresserad av dom, så dom tar onödig plats i våran stora plats brist. Inte bara att det är kaos i hans rum utan äve i resterande av lägenheten. Ligger leksaker överallt. Andra saker överallt. Möbler står lite som jag vet inte vad. Min älskade son tycker nämligen att det är kul att dra runt på olika saker ex vardagsrummsbordet, hans fotölj, min fotpall och en massa andra saker. Med andra ord allt han kan dra runt på dras runt på! Haha sötnisse! Ser rätt kul ut när han kommer dragandes på vardagsrummet och tar i för allt han kan för att få det framåt =)
Idag har vi vart förbi min pappa en sväng. Elias fick en fin julklapp. En fyrhjuling med en gubbe på som drar ett släpp med en bil uppepå. Den skulle det minsann lekas med när vi kom hem! Pappas kommentar var rätt rolig "vet du hur dyrt det är med leksaker?" Haha nääe inte alls, jag har bara köpt hur mycket som helst senaste året ;) Nej men ärligt så är det faktiskt sjukt hur mycket leksaker går på. Dom vet allt vad dom tjänar pengar på dom rakarna.

 

Sen så måste jag bara få ur mig, att jag är otroligt less på en person som har en förmåga att ljuga mig rakt upp i ansiktet. Jag får hela tiden nya förhoppningar med det slutar alltid på samma sett. Tycker att det är patetiskt. Kan inte vara så förbannat svårt att inse vad som är viktigast i livet, iaf inte när det är så fruktansvärt uppenbart! Skäms på dig!

Elias fick ett data spel i julklapp och då...

 2011-12-28    14:42:14   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img884507797 (MMS)

Elias fick ett data spel i julklapp och då kan man sitta still en liten stund

Elias älskar sin nya julklapp när man ska ...

 2011-12-27    19:27:08   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-80533958 (MMS)

Elias älskar sin nya julklapp när man ska sätta små ploppar i små hål på en bricka :-)

Kväll mys i nya fotöljen med tom och Jerry...

 2011-12-26    21:11:04   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img250219494 (MMS)

Kväll mys i nya fotöljen med tom och Jerry kex

God jul på er alla

 2011-12-24    13:24:05   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

 

Önskar vi!

Nattens roliga!

 2011-12-23    10:12:39   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Inatt var det en liten kille som sov katastrof dåligt! Eller ja han sov bra fram till 1 inatt, sen bröt helvetet ut kan jag lova. Det där med uppesittar kväll, ikväll känns rätt långt borta och i ärlighetens namn vet jag inte om jag kommer orka vara vaken. Just nu dansar Elias, hans dans består mest av att snurra runt tills han blir så yr att han ramlar. Super kul tycker både Elias och jag, fast ibland undrar jag om inte jag tycker att det är snäppet roligare att titta på mitt lilla knäppa barn som säger "mamma titta" och sen snurrar gärnet. Söt är han i varjefall.
Idag står det julshoppning på dagens att göra lista, inte Elias roligaste kan jag säga. Inte mitt heller för den delen, och absolut inte när det fattas en massa sömn i kroppen. Men men det kommer gå bra! Jag ska göra min älskade currysil idag oxå. Helt ärligt så är det min favoritsil! (och det var inte för att skryta men det är riktigt god kan jag lova!).
Jaha mormor blir hemma över julen och jag hoppas att hon kommer och firar jul med oss andra!! Ibland kan det vara lite envist i min familj och ingen vill riktigt ta första steget. Givetvis är jag inte alls så, utan ser alltid på saker med sunt förnuft. Och i det här fallet anser jag att man kanske kan ta och glömma vissa saker för en dag (julafton) och vara med dom man älskar och ha det mysigt ihop. Ja ni ser ju hur klokt jag tänker! Ja, men dom säger ju oxå att jag är den smarta i släkten och det säger ju allt!

Brända mandlar

 2011-12-22    22:38:51   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Ingredienser
250 g mandlar (ska inte skalas)
250 g Strösocker
3/4 dl vatten


Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel. Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats igen. Sockret ska sedan smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel.

Sveriges skickligaste agenter kommer hem till mig =D

 2011-12-22    21:05:14   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Idag har jag lyckats bakat en del julgodis. Vart två sorters olika brända mandlar. Chokladpraliner, knäck och marknadsnougat. Ja det tog sig sin lilla tid att få ihop allt, men skönt när det är klart!
Linda har varit här och ätit med mig, hon har haft med sig Elias till Jakan idag. Skönt att få egentid när man bakar, allt går så mycket smidigare och fortare då!
Jag har även kommit underfund med att mina byxor som jag ska ha på julafton är helt borta! PANIK! Ni förstår är dom byxorna borta kan jag inte ha resten av dom kläder jag tänkt ut, och kan jag inte ha dom kläderna då har jag inga kläder alls att ha. Ja klart jag har kläder att ha, typ mjukiskläder, ja hur som ni förstår mitt problem. Ilands problem tänker många utav er nu. Men icket mina vänner, här har vi minsann något super viktigt som helt klart kommer prioriteras på Sveriges 10 viktigaste saker att göra innan, vad dom nu brukar ha skrivet där. Klart att Sandra ska få ha sna finfina byxor på sig och se toppen ut på julafton, och inte som vanligt. Som vanligt betyder med andra ord, mjukis kläder, hår som står åt alla håll, som i ett försök till att inte visa det satts ihop i en knut mitt på huvudet, inget smink, lite torkade matrester som blivit kastat på en, och en fin dag även lite barnspya.
Ja, så ni förstår ju att det helt klart att Sverige kommer prioritera att min byxer kommer dyka upp snarast. Jag tror ärligt att dom kommer skicka ut sina mest skickliga agenter för att söka efter dom! Och för att jag inte ska veta om att dom  varit här och sökt efter mina mysteriskt försvunna byxor kommer dom vara smarta nog att lägga dom på nästa ställe jag letar. Ja helt klart kommer det gå till så, mina byxor letas fram av Sveriges skickligase agenter, jag får ha på mig kläderna jag tänkt ut och allt blir skit bra!

Elias har gjort en kotte på dagis, och jag...

 2011-12-22    17:50:48   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img154492401 (MMS)

Elias har gjort en kotte på dagis, och jag dör lite när jag tittar på den. Har mitt älskade lilla barn gjort sin första kotte på dagis

Planer på ett bli frisk NU!

 2011-12-21    14:55:30   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nej nu jävlar (ursäkta spåket) har jag bestämat mig för att bli frisk! Jag vill inte ligga en dag till i den här fördömda sängen! Jag vill inte se på en jul film till, visst jul filmer i alla ära, men inte när det ända man gjort när man vart sjuk. Jag är arg och ledsen nu. Snön håller på att smälta bort (och tro mig det gör mig absolut inget) men det är första gången det är snö och Elias kan leka i den, och självklart ville jag åka pulka, göra snögubbar och snöbollar med honom. Men nej, varför det? Bättre att ligga inne och vara sjuk tydligen... Hmm försöker just nu funder ut et bra sett att bli fridk på så fort som möjligt, utan att vara sängliggande. Ska gå och ta mig en dusch, det brukar man alltid bli piggare av. Någon som har tips, mottages det tacksamt!
För den delen är jag fortfarande inte klar med julklapparna (jag har inte köpt julklappar till någon förutom Elias) så ni kanske förstår min panik? Kul jul det blir, där sitter jag elaka Sandra som inte ger någon julklapp till sin familj. Åh vad jag just nu inte der fram emot denna dag, snälla låt mig bli frisk!!

Rare Exports

 2011-12-20    17:10:19   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Har precis kollat klart på yttligare en julfilm, rare exports. En lite ovanligare julfilm kan man säga.
Rare Exports: The Christmans Tale (2010)
så får vi se vad som händer när den otäcka gamla julgubben grävs fram där han länge legat begravd under ett berg. Snart hittas det döda renar och mystiska fotavtryck syns i snön. Unge Pietari, som är övertygad att den elaka julgubben finns, blir utskrattad av sin omgivning. Men när en naken skäggig man fastnar Pietaris pappas vargfälla så blir det svårt att bortse från faktumet – jultomten finns tyvärr på riktigt.

Sunes jul

 2011-12-20    12:36:18   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Eftersom att jag fortfarande tycker lite synd om mig själv (läs tycker MYCKET synd om mig själv) har jag kikat på en julfilm vid namn Fred Claus, och den var faktiskt bra! Måsta erkänna att det kom en lten tår (och då ska ni veta att det är något som händer väldigt sällan) jag vet inte om det var för att filmen faktiskt var riktigt bra, eller för att jag blir lite känslosammare när jag är sjuk?
Jag har även lyckats få ner Sunes jul, alltså julkalendern som gick när man vi liten, sentimentalt eller vad? Jag har hittills lyckats sett två avsnitt och kan ingentligen inte påstå att någon av dom två var så där super mycket att hurra för. Jag måste kanske komma in i den mer, men klart ska jag se alla avsnitten i vilket fall som helst!Update: Jag får nog lov att ta och svälja mina ord om Sunes Jul, helt klart sevärd!

Sjuk.

 2011-12-20    09:48:51   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu har jag varit vaken sen åtta, och jag är helt slut! Ändå har jag bara legat i sängen och kollat på tv! Gulliga mamma va in och hämtade Elias och lämnade honom på dagis. Så glad över att jag har världens bästa mamma som hjälper mig så mycket när jag är sjuk. Annars har jag så ont så jag vet knappt vart jag ska ta vägen mellan varven, och jag inte så säker på att det är halsfluss som läkaren sa. Det gör nämligen inte så jätte ont när jag sväljer, men jag har som knölar vid halsen som står ut och dom gör fruktansvärt ont! Jag kan inte virida på huvudet utan att det gör ont. Hur som helst hoppas jag att pencelinet (stavning?) hjälper på vad det än är, för jag vill vara frisk till julafton och gärna några dagar innan så jag hinner köpa julklappar!

Halsont och feber.

 2011-12-18    19:18:17   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu ligger mitt hjärta och sover. Han var riktigt trött men ville inte alls sova. Jag förstår inte det där med barn, när dom är super trötta och får sova varför ska dom envisas med att vara vakna då? Jag vet att jag skulle lägga mig med ett leende på läpparna om jag fick gå och sova varje gång jag är trött ;)
Idag har vi inte alls gjort mycket. Jag har varit och är halv död, ont i halsen och feber :/ Nej, inte riktigt helt tajmat de inte. Måste ju hinna fixa allt innan julafton, känns inte helt lovande nu kan jag säga :/
Tänkte kika på någon film, går ju bara skit på tv i vanlig ordning.

Så vart det med Elias säng. Känns som en b...

 2011-12-18    17:02:08   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-43202510 (MMS)

Så vart det med Elias säng. Känns som en bra provisoriskt lösning.

Till Sandra

 2011-12-18    13:06:57   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu har jag fixat blogglovin räknare under profilbild, följ mig knapp under kategorier: bloggar och sen utseéndet på alla kommentarer som skrivits.


Kram / Maria

Bloglovin

 2011-12-18    12:44:34   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Följ min blogg med BloglovinJulbord på ikea - nej tack!

 2011-12-18    12:22:00   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Som sagt vart det en ny säng till Elias igår. Jag har ställt den i mitt rum precis intill min säng. På så vis kan han inte ramla ur den, och han behöver inte heller få någon panik över att ligga själv i sitt rum.
Vi åt igår julbord  på ikea, kan strakt orekommendera det, inte värt dom fjuttiga 99 kronorna, var vidrigt kan jag säga. Knappt så min älskade 1 åring ville äta det. Men då har man provat på det iaf! Man fick en sån där urtjusig klisterlapp att sätta på sig när man åt julbord. På vägen därifrån frågade en mamma med sina tre barn vart man betalade för julbordet. Då satt jag min klisterlapp på den kvinnan och vart otroligt glad! Ja då gjorde jag dagens goda gärning, sparade en mamma 99 kronor =) Jag undrar för övrigt om mat Tina som står för ikeas matbord, verkligen vill göra det?
Natten har faktiskt gått bra och Elias sov helt okej, ett försök till att krypa upp till mig, fast bara lite halvt. Sötisen låg med överkroppen i min säng och benen i hans egna, och huvudet på min armbåge? Haha söt hjärtat mitt, det kan inte alls vart skönt, speciellt inte med huvudet.
Nu ligger han och sover igen sen ca 1 timme tillbaka, jag somnade till en stund jag med.

IKEA

 2011-12-17    14:00:32   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu är vi klara så snart tar vi oss en tur till IKEA. Elias är inte på sitt bästa humör så det ska bli intressant. Men det kommer nog gå bra =) Han brukar vara snäll när vi är ute som tur är! Nu ska jag sätta på min skruttefis sina yttekläder sen åker vi! Innan IKEa så ska vi stanna fort och lämna av Lotta oxå, mysigt att haft henne här. Lilla gohunden!

Så här enkelt får det bli med kläderna när...

 2011-12-17    13:59:42   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img34629702 (MMS)

Så här enkelt får det bli med kläderna när man ska till Ikea. Jag har iaf inte mjukisbyxor på mig ;-)

Min lilla busunge!

 2011-12-17    13:39:44   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img174552598 (MMS)

Min lilla busunge!

O`boy med kanel.

 2011-12-16    20:50:56   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu har jag äntligen fått min lille skrutt att sova. Nu sitter jag i soffan med en kopp varm o`boy. Min nya gerj med obyen är att ha lite kanel i, riktigt gott vill jag lova och helt klart värt att prova.

Vart en liten paus i bloggandet nu, min älskade Elin ringde så jag var tvungen att prata med henne =)
Imorgon ska vi till IKEA och köpa ny säng till Elias. Jag hoppas att det kommer bli bättre med sovandet för hans del i sitt egna rum, annars tror jag att jag kommer ställa in hans säng i mitt rum ett tag framöver.
Nej jag ska faktiskt ta och borsta tänderna nu och sen sova, jag är så trött att jag skulle kunna stupa!

SMS-inlägg

 2011-12-16    18:59:12   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-14830420 (MMS)

Gott med spagetti och köttfärssås.

 2011-12-16    17:59:56   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img136529733 (MMS)

Gott med spagetti och köttfärssås.

SMS-inlägg

 2011-12-16    14:19:18   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-57982693 (MMS)

Min kära son vägrade igår att sova. Det rä...

 2011-12-16    09:17:26   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

Min kära son vägrade igår att sova. Det räckte att vi gick mot hans rum eller mot mitt så vart han helt hysteriskt. Till slut somnade han i min säng vid kvart i nio. Super mysigt att ha han i sängen, men jag sover så himla illa när han gör det. Vaknade upp vid sju gjorde han och jag fick mig en mindre chok att klockan var så tidigt. Han vaknar inte så tidigt när han somnar i tid så jag trodde att jag skulle behöva väcka honom. Ingen tomten är far till alla barnen fick jag titta på i går heller som jag hade planerat. Jag tittar på den varje år, tycker att den är så sjukt rolig. Jul känsla får jag när den går på tv, dock försvinner den lika fort som filmen är slut. Nu sitter jag på jobbet och hoppas att den här dagen kommer gå fort! Gick jätte bra att lämna Elias idag, han vart inte alls ledsen. Såå himla skönt! Nej nu ska ja ta och dricka mitt te och sen göra något vettigt här.

En bild från i sommras.

 2011-12-15    14:55:12   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img178794626 (MMS)

En bild från i sommras.

Älskade lilla barn vad jag saknar dig! Om ...

 2011-12-15    14:30:24   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-14729101 (MMS)

Älskade lilla barn vad jag saknar dig! Om några timmar slutar jag jobba, då ska jag äntligen få pussa på dig mitt hjärta!

Telefonförsäljares drömkund!

 2011-12-14    20:15:47   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Har busat järnet med lilleman nu på kvällskvisten. Alltid lika underbart att höra hans härliga skratt. Total lycka är vad det är. Nu har han precis somnat, rätt skönt om ärligheten ska fram. Älskar den här egen stunden på kvällen.
Sen så måste jag nog vara en telefonsförsäljares drömkund. Fattar inte varför dom alltid ringer mig, och varför jag aldrig kan säga nej. Dom får ju allt att låta så otroligt bra!
Imorgon är det jobb som gäller igen. Kan lova att jag just nu lääängtar efter en ordentlig sovmorgon, bara få sova tills man själv vaknar. Ja drömma går alltid, det drömmar är till för!

När man är super trött men vägrar sova, ka...

 2011-12-14    19:25:12   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img992771116 (MMS)

När man är super trött men vägrar sova, kan man alltid leka tittut bakom en filt!! Så nästa gång ni är super trötta och inte vet vad ni ska göra, lek tittut med en filt ;-)

Haha älskade knäppis!

 2011-12-14    19:05:56   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img101295507 (MMS)

Haha älskade knäppis!

På jobbet idag gjorde jag mig ett par jul ...

 2011-12-14    17:47:34   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img802855415 (MMS)

På jobbet idag gjorde jag mig ett par jul örhängen på lunchrasten.

Jobb jobb jobb. Ja kul har jag iaf. Föruto...

 2011-12-14    13:35:58   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

Jobb jobb jobb. Ja kul har jag iaf. Förutom en insedent som hänt under dagen. Men jag tänker inte låta det förstöra. Nu ska jag berätta äta på min älskade choklad!

God morgon världen!

 2011-12-14    07:59:50   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Elias sover fortfarande och har gjort det hela natten *lycklig* Han har inte heller försökt klättra ur sängen (vad jag vet, kanske man ska tilllägga). Idag blir det jobb för min del, och Elias ska på dagis, dags att skynda på lite kanske vi ska gå om halvtimme. Idag ska jag även ringa och bråka med det där piss företaget, dom ska få höra!
Hoppas att ni alla får en underbar dag!

Piss företag!

 2011-12-13    20:41:44   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Jäklar vad arg jag är nu! Jävla pissföretag, gör inget annat en att lura folk på pengar och ljuga via telefonen. Usch säger jag bara! Hoppas att ni går i konkurs snarast innan ni lurar och ljuger för en massa andra människor!!!
annars har dagen varit toppen! Jag har jobbat, fick smita några minuter tidigare för att honna i tid till dagis och kolla på lucia tåget. Var så otroligt stolt över min lilla plutt! Han stod där glad och spexa sig lite fast att han såg att vi stod precis framför honom.
Sen har vi vart inne hos mamma. Jonas har lagat mat, fisk med rotgrönsaker + potatis och en super god romsås! Jag fick med mig till matlåda oxå imorgon.
Jag ska ta och titta på det nya avsnittet av once upon a time och sen ska jag sova! Helt klart en serie jag kan rekomendera! Läsa om den kan du göra här, den har fått riktigt ra betyg av imbd, 8,4 men det kan du läsa om på länken =)

Innan maten är det soffhäng som gäller hos...

 2011-12-13    17:49:50   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img735707707 (MMS)

Innan maten är det soffhäng som gäller hos mamma

Kråkan lagar mat hos mormor

 2011-12-13    17:24:12   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-13206142 (MMS)

Kråkan lagar mat hos mormor

Dagens middag!

 2011-12-13    17:04:36   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-55903251 (MMS)

Dagens middag!

Mini eller Ninni som Elias säger.

 2011-12-13    17:02:50   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img205606688 (MMS)

Mini eller Ninni som Elias säger.

Självklart så måste Elias visa alla vad so...

 2011-12-13    16:09:20   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-10942942 (MMS)

Självklart så måste Elias visa alla vad som är roligast på dagisgården

Ser ut som lilleman ätit vääääldigt många ...

 2011-12-13    16:07:22   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img516964613 (MMS)

Ser ut som lilleman ätit vääääldigt många pepparkakor ;-)

Elias med moster B

 2011-12-13    16:05:16   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img166400289 (MMS)

Elias med moster B

Mammas älskade lilla tomtenisse!

 2011-12-13    16:04:50   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-11412265 (MMS)

Mammas älskade lilla tomtenisse!

Lucia firande på Elias dagis.

 2011-12-13    16:04:04   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img190096770 (MMS)

Lucia firande på Elias dagis.

Thomas och Elias på Lucia firande @ dagis

 2011-12-13    16:03:36   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-23673605 (MMS)

Thomas och Elias på Lucia firande @ dagis

SMS-inlägg

 2011-12-13    10:15:00   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-10304027 (MMS)

Frukost mys inne hos mamma.

 2011-12-13    08:22:04   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img114094494 (MMS)

Frukost mys inne hos mamma.

Klocka i taket är något jag älskar på natt...

 2011-12-13    00:04:46   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-13889902 (MMS)

Klocka i taket är något jag älskar på natten! (syns nog dåligt på bilden, iaf på telefonen). Hur som jag älskar den! God natt nu måste jag stänga av tven och sova. Varför går alla bra program på kvällarna och nätterna? Helt osmåbarns föräldra vänligt!

Dags att köpa ny säng till herren här hemma.

 2011-12-12    23:43:32   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Faaan oxå....! Nu kom det jag oroat mig över, och med all säkerhet bara för vi pratat om det ikväll! Nu måste jag snarast köpa en ny säng till den lilla och för den delen den ända herren i huset. Tänk om det kunde regna ner lite pengar någonstans bara -.-
Hoppas på att det här roliga med pengar frågan är slut snart, om inte allt för lång tid borde det löst sig, om det med andra ord går som jag tänkt, vilket jag inte borde räkna med...!

Lussa idag och lucia tåg imorgon

 2011-12-12    22:25:02   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Mina ögonlock kämpar just nu mot tyngdlagen kan jag informera er om. Vart en lång dag och lik väl blir det samma visa imorgon. Mamma och jag har som sagt åkt till Hallstavik, gick över förväntan bra där faktiskt! Vad det hela exakt handlar om kommer jag berätta lite senare om. Vi vart bort över fem timmar och det tog en del att bara sitta hela tiden! (Hur jobbigt kan det bara vara att sitta igentligen tänker ni nu va) Hämtade sen Elias hos moster och Thomas. Hem snabbt och satt på Elias tomte kläderna. Gick upp till centrum, handlade lite fort och sen raka vägen till J. Vi skulle ha lite lusse firande för henne idag, och Elias fick då så klart vara en tomtenisse! Inte för att J igentligen bryr sig om det, men ändå. Glögg och massa gott serverade dom där, trevligt var det! Fick en liten tidig julklapp, super fin. (Bild kommer senare) Efter det gick vi in en sväg hos mamma, då Elias satt hela vägen hem och tjatade efter mommo, gullunge min!
Imorgon blir det upp i tid och jobba! Gud känner redan nu hur drygt det ska bli att kliva ur sängen! Fyyy, jag är då rakt ingen morgon människa, och ärligt så känns det lite drygt att behöva gå upp innan Elias vaknat. Sen efter jobbet blir det raka vägen till dagis och kolla på deras lucia tåg! Jag läängtar! Ska bli kul =) Dessvärre har min systemkamera fått någon flipp så den får allt stanna hemma :/
Nej nu ska jag ta och lägga mig i sängen och kika på tv en stund innan jag ska få min ytterst behövliga skönhetssöm. God natt på er alla!

Nu är jag, mamma och hundarna på väg hem i...

 2011-12-12    15:41:30   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img180990652 (MMS)

Nu är jag, mamma och hundarna på väg hem igen. Vart en annan väg hem och vi fick åka igenom en mysig ale'. Tyvärr gjorde inte bilden det hela rättvist.

Mor och dotter bak i bilen =)

 2011-12-12    10:53:58   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img994478958 (MMS)

Mor och dotter bak i bilen =)

Myse knorren!

 2011-12-12    09:58:34   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img121380773 (MMS)

Myse knorren!

Lämnat lilleman på dagis

 2011-12-12    09:45:51   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Precis kommit hem efter jag och Ela (hunden) lämnat lilleman på dagis. Idag blir det Thomas som hämtar Elias på dagis eftersom jag och mamma ska till Halstavik. Ska åka vid halv så jag måste skynda mig!

Update: Jag är så himla snabb! Nu är jag klar och vi ska inte åka först 20 min *Glad  tjej* Nu ska jag ta och ringa min älskade Elin ♥

Ingeeen förstår hur dåligt jag mår...

 2011-12-11    20:56:04   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Vilken barn film kommer dom orden ifrån, är en låt? Sak samma men jag mår så jäkla dåligt! Magen är helt uppsväld, jag har riktigt ont i magen, mår förbannat illa och rapar som vet inte vad. Jag vet ju att jag ska ge tusan i att äta en massa deg, men det är ju så förbannat gott! Gissar på att jag heelt enkelt får skylla mig själv, va ingen som tvingade mig att äta massa deg... Men lite synd är det allt om mig!
Elias somnade som en klubbad säl när vi kom hem. Vaknade upp nyss och var ledsen, säkert någon dum dröm =(
Jag ska faktiskt oxå ta och lägga mig om inte allt för lång stund. Imorgon är det dagis dags igen, och jag och mamma ska till Halstavik. Sen hoppas jag hinna till mitt jobb på lusse firande för älskade J.
En super trevlig dag har vi haft! Hoppas att ni oxå haft en bra dag!

Mamma älskar dig!

 2011-12-11    19:00:34   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥Älskade vackra barn!

Thomas och Elias tittar på bumbibjörnarna

 2011-12-11    18:54:12   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img102281715 (MMS)

Thomas och Elias tittar på bumbibjörnarna

Bloggfrågor

 2011-12-11    18:13:57   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

Nämn något som gjorde dig glad igår: När Elias farbror hörde av sig och sa att han skulle komma och hälsa på Elias.
Vad gjorde du kl 08 i morse? Låg brevid Elias i sängen när han drack välling .
Vad gjorde du för 15 min sedan? Pratade med Elin i telefonen.
Det sista du sa högt? Elias ajaj!
Det senaste någon sa till dig: Vill du ha med dig några hem till kvällen?
Vad har du druckit idag? Coca Cola och vatten.
Vad var det senaste du åt? Lussebulle
Vad var det senaste du köpte? Mat.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun träfärgad.
Vad är det för väder hos dig nu? Mörkt och kallt.
Godaste glassmaken? Har flera
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njäe jag vet inte.
Sover du tungt? Nej.
Drömmer du mardrömmar? Ja. 
Trivs du med ditt jobb? Absolut.
Favoritklädsel? Myskläder
Favoritlåt just nu? Flera
Vad ser du om du tittar till höger? Linda och Thomas som kollar på gossip girl
Vad gör dig glad just nu? Elias.
Vad ska du göra härnäst?Åka hem. 
Höger el vänsterhänt? Höger
Humör just nu? Sådär..
Favoritgodis? Choklad
Kläder just nu? ´Jeans och linne.
Sommarplaner? Inga alls
Hur många kuddar sover du med? 2
Morgon eller nattmänniska? Hmm... Jag är alltid trött.
Vad är viktigast för dig? Min familj.
Är du kittlig? JA!
Snarkar du? Om jag är förkyld så gör ja det.
Stjärntecken? Skorpion
Äckligaste insekten? trollslända och geting
Stökigt el välstädat? Mittemellan
Vad längtar du mest efter just nu? Sommar!!

Nu ska här bakas!!!

 2011-12-11    17:15:36   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img168454811 (MMS)

Nu ska här bakas!!!

Sötnisse min!

 2011-12-11    16:56:58   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-87487140 (MMS)

Sötnisse min!

Advents pyssel med finaste familjen <3

 2011-12-11    16:34:40   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-10165717 (MMS)

Advänts pyssel med finaste familjen <3

Gjort en liten mini stjärna som vi satt up...

 2011-12-11    15:28:38   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-18896758 (MMS)

Gjort en liten mini stjärna som vi satt upp i mosters fönster.

Väntar på att hjärtat ska vakna

 2011-12-11    13:20:04   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Elias ligger och sover och jag har precis ätit lite lunch. Idag har jag varit duktig, jag har både ätit frukost och lunch! Inte helt vanligt. Vi har oxå hunnit med att vika tvätten som hängde på tork och tvättat en till maskin + hängt. Elias har haft besök av sin farbror han fick en gosedjurs kanin i tidig julklapp. Kul att någon kommer och hälsar på min lilla skrutt från hans fars sida. Det är oerhört uppskattat! (Bild på kaninen kommer senare)
Jag sitter nu i fotöljen och jäser. Väntar på att skruten min ska vakna, då ska vi åka till moster min.
Sen så måste jag bara säga, varför slutar man aldrig förvånas?! Hur mycket kan en människa ljuga för en annan? Och hur blind är människan? Hur kan man gå på så mycket?

Dagens lunch

 2011-12-11    13:16:45   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Dagen lunch vart en pasta sallad med kyckling. I den hade jag:
 • Fullkorns pasta.
 • Fransk sallads mix
 • Gurka
 • Majs
 • Coctail tomater
 • Avacado
 • Mozarella
 • Kycklingfile


Helt plötsligt har man en liten busunge st...

 2011-12-11    11:35:28   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-25995459 (MMS)

Helt plötsligt har man en liten busunge ståendes på bordet, och för säkerhets skull har han ställt sig på sin choklad kalender

Till Sandra

 2011-12-11    10:27:30   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu är allt klart vännen, jag har fixat kategorierna, lagt till så att Vår vardag är standard kategorien, lagt till Elins och min blogg som länk samt fixat menyn som blev knas så nu är allt som det ska =)

Fixade så datumet blev svart, men kan ändra färg om du vill ha någon annan och har lagt till infon som du skrev upp.


Kram / MariaJuste igår när vi var på willys hittade j...

 2011-12-11    08:49:16   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-13791447 (MMS)

Juste igår när vi var på willys hittade jag en till julklapp till Elias. Jag vart faktiskt förvånad över att det finns data spel från 9 månader. Har väldigt svårt att se att en 9 månaders bebis kan spela data. Jag har lite halvt svårt att tro att Elias skulle klara det oxå, men det är helt klart värt att prova. Han kommer ju fatta någon gång, och dessutom kostade spelet bara 30 kr så det spelar ingen roll om han inte riktigt kopplar och om den skulle gå sönder innan han gör det.

Morgon mys med bumbibjörnarna

 2011-12-11    08:38:40   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-10918292 (MMS)

Morgon mys med bumbibjörnarna

Sovande perfektion!

 2011-12-11    07:58:28   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥

mms_img-18543306 (MMS)

Sovande perfektion!

Namnstatistik 2010

 2011-12-10    21:18:39   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Namnstatistiken under år 2010, Maja och Oscar tog förstaplatsen. Men Elias kom på 4:e platsen. Jag vart faktiskt något förvånad. Visst jag vet att det är ett rätt vänligt namn, men inte så vanligt! Hela 888 personer döptes till Elias i tilltalsnamn år 2010. Under år 2009 låg Elias på 2 plats med hela 1018 bärare av namnet! Jag kommer mycket väl ihåg när jag var gravid, jag ville ha ett ovanligt och unikt namn med en speciell betydelse. Så vart det inte riktigt. Jag gillar namnet Elias så klart, men det var inte mitt första val. Idag skulle jag självklart inte kunna tänka mig ett annat namn på min skrutt, och det är givet att han är en Elias =)
Namnstatistik år 2010 kan du läsa mer om här!
(Bild lånad från google.se)

Lätt räksoppa

 2011-12-10    20:37:17   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Jag kände mig lite frusen och sugen på något, så en räksoppa fick det bli nu på kvällskanten. Det är är en oerhört lätt räksoppa och i princip omöjlig att misslyckas med. Passar bra som förätt, är väldigt mjuk och rund i smaken.
Du behöver:
 • Räkor
 • Vitt vin (ta ett vin du gillar, jag andvänder mig av vinet tre apor som är min favorit.Tre apor är ett halv torrt vin som är super gott och dessutom väldigt billigt)
 • Buljong
 • Grädde (Godast blir det med vispgädde som givetvis är ovispad, vill man ha det litte fettsnålare så andvänd matlagnngsrädde)
Så här gör man:
Börja med att skala räkorna, lägg räkorna i en skål och skalet + romen (om det finns på räkorna) i en kastrul. Häll över vin på skalet. Koka upp ordentligt så alkoholen försvinner. Häll i buljongen. Låt koka ca 5-10 minuter.

Häll sedan över grädden, låt koka några minuter till på svag värme.

Ta en sil och häll soppan i över skålen med räkor och rör om.

Se upp för små skal bitar som kan råka åka med.

Servera med en god bröd bit till.

Startar en ny blogg

 2011-12-10    19:18:42   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu startar jag upp den här bloggen istället för den gamla (möjligt att jag kommer skriva i den andra oxå). Tanken med den här bloggen är att jag inte ska ge ut den till alla, jag vill ha ett ställe där jag kan skriva av mig allt utan att hela Bro ska veta om det.

Sen måste jag tacka Mariah tusen gånger om som ordnat med min design, jag är så sjukt nöjd och tacksam! Personligen så tycker jag att hon gjort ett sjukt grymt bra jobb, och ni som inte håller med är uppenbart avundsjuka på att inte ni är lika grym som Mariah! ;)
Nu får vi se hur lång tid det tar för mig att komma in i blogg.se rutiner, jag har ju bloggat ett tag på soclog.se.
Idag började jag och skruttefisen min med mys frukost i vardagsrummet med tända ljus och Nalle phu film =)

Sen har vi varit iväg och handlat på Willys med mamma och moster. Det är inte riktigt Elias absoluta favorit stund ;)
Efter handlandet vart det hem till moster där vi fikade och Elias åt mellis. Hem efter det och städade Elias rum och plockade undan lite i köket. Jag kan berätta om hur våra städ stunder ser ut här hemma. Jag lägger var sak på sin plats, Elias far efter som en liten virvelvind och drar fram allt och lite till igen. Ja så poängen med att städa är igentligen inte så stor, men att det alltid ser ut som andra världs kriget här hemma är inte allt för kul!
Mormor min kom förbi en snabbis på kaffe och lussebulle som hon tagit med sig =) Lite kvälls jul mys.

Nu sover hjärtat mitt och jag funderar på om jag ska ge mig på städningen eller sätta på en film. Känns inte som att valet är allt för svårt ;)

Till Sandra

 2011-12-09    23:46:02   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥
Nu är bloggen klar och jag hoppas att du blev nöjd, en lite enkel, stilren men ändå en härlig design = )Kram / Maria

Välkommen till min nya blogg!

 2011-12-09    20:11:18   Skrivet av:Sandra ♥ Mamma till Elias ♥